beats by dre cheap

„It's complicated“

U jednoj od meni drazih serija, ovaj se slogan ponavlja na svako pitanje o relacijama, vezama, emocijama, duhovnom zivotu. Najprije sam se zezala sa ovim citatom kao i sa onim iz „Kuduza“ – „Ne bih ja, al' u mene je srce veselo, noge same lete...“, a onda shvatila da je to, ustvari, ono sto bih najiskrenije odgovorila na svako postavljeno pitanje, osim iz egzaktnih nauka.

U svakom povrsnom razgovoru, ljudi nekako na kraju price postavljaju i povrsna pitanja. Objasnjavati nema smisla, i vremenski i zbog takvog odnosa. Zivot iza 20-ih postaje sve, samo ne jednostavan. Stvari dobijaju slojeve. Sve se gleda dublje, svaki potez iz djetinjstva, mladosti, srednjih godina ili bilo kojih drugih, vuce se kroz zivot neminovno. I komplikuje ga. Sa nabranim godinama, nabere se i tih nekakvih odnosa, ljudi, nasih sazrijevanja, mijenjanja, ucenja. Plete se mreza koju je cesto nemoguce objasanjavati i sebi i drugima. Zivi se, ali se vrlo rijetko odgovara.

Npr.

Dodje covjeku da pjeva o svojoj emociji, o nekakvim velikim i cudnim ljubavima, o bestezinskim stanjima, ludorijama. Naleti u tim momentima slabosti neko, vecinom neupucen, i pita retoricki, logicno:

„Pa zasto ne pjevas, zasto se ne ostvaris???“

„It's complicated“

 

TA-HA
http://realupus.blogger.ba
21/04/2016 13:26